Instructiuni pentru autorii de COMUNICARI ORALE

Important! Autorii si coautorii Comunicarilor orale primesc credite suplimentare, conform CMR.

La sectiunea Comunicari orale solicitam prezentarea unor studii clinice si experimentale din domeniul cardiologiei. La aceasta sectiune sunt invitati sa participe cu lucrari stiintifice medici tineri, doctori in medicina sau doctoranzi, precum si alti medici angajati in echipe de cercetare medicala.

Inscriere Comunicari orale:

  • Titlurile COMUNICARILOR ORALE trebuie trimise pana la data de 15 aprilie 2017 pe adresa cardio@medica.ro
  • Rezumatele COMUNICARILOR ORALE trebuie trimise pana la data de 1 mai 2017 pe adresa cardio@medica.ro

Confirmare: Lucrarile acceptate de Comitetul Stiintific vor fi confirmate autorilor prin e-mail si vor fi publicate in Volumul de rezumate al Conferintei.

Pentru includerea in Programul Conferintei si pentru prezentarea Comunicarii orale, primul autor trebuie sa achite taxa de participare, primind Volumul de rezumate si Certificatul EMC special (care atesta contributia stiintifica respectiva). Coautorii au obligatia sa se inscrie la Conferinta si sa achite taxa de participare pentru a primi Volumul de rezumate si Certificat EMC special.

Comitetul Stiintific isi rezerva:

  • dreptul de a accepta sau respinge lucrarile primite;
  • dreptul de a propune schimbarea modului de prezentare al lucrarii, obligandu-se sa anunte acest lucru in timp util.

Durata: Fiecare Comunicare orala va avea o durata de 8 minute si va fi urmata de discutii, 2-3 minute.

Structura: Prezentarea va avea urmatoarea structura: Introducere, Obiective (eventual obiectivul principal si obiective secundare), Metoda, Rezultate, Concluzii.

Continut: Prezentarea nu va cuprinde toate datele studiului. Vor fi expuse doar datele importante pentru aspectele care se doresc a fi comunicate.

Diapozitive: Vor fi utilizate putine diapozitive, oferind in acest fel audientei suficient timp sa citeasca diapozitivul si sa inteleaga ceea ce autorul incearca sa comunice. Orientativ, se va calcula un diapozitiv pe minut. Diapozitivele cu text vor fi sintetice, cu aproximativ 7 randuri pe un diapozitiv. Se vor folosi caractere suficient de mari pentru a fi usor lizibile si in ultimele randuri ale salii.

Sfaturi: Nu se recomanda redactarea textului integral cu majuscule. Se vor evita tabelele cu multe randuri si coloane. Se prefera graficele in locul tabelelor.

 

Instructiuni pentru autorii de POSTERE

Important! Autorii si coautorii Posterelor primesc credite suplimentare, conform CMR.

La sectiunea Poster solicitam prezentarea unor studii clinice si experimentale din domeniul cardiologiei. La aceasta sectiune sunt invitati sa participe cu lucrari stiintifice medici tineri, doctori in medicina sau doctoranzi, precum si alti medici angajati in echipe de cercetare medicala.

Inscriere Postere:

  • Titlurile POSTERELOR trebuie trimise pana la data de 15 aprilie 2017 pe adresa cardio@medica.ro
  • Rezumatele POSTERELOR trebuie trimise pana la data de 1 mai 2017 pe adresa cardio@medica.ro

Confirmare: Posterele acceptate de Comitetul Stiintific vor fi confirmate autorilor prin e-mail si vor fi publicate in Volumul de rezumate al Conferintei.

Pentru includerea in Programul Conferintei si pentru prezentarea Posterului, primul autor trebuie sa achite taxa de participare, primind Volumul de rezumate si Certificatul EMC special (care atesta contributia stiintifica respectiva). Coautorii au obligatia sa se inscrie la Conferinta si sa achite taxa de participare pentru a primi Volumul de rezumate si Certificat EMC special.

Comitetul Stiintific isi rezerva:

  • dreptul de a accepta sau respinge lucrarile primite;
  • dreptul de a propune schimbarea modului de prezentare al lucrarii, obligandu-se sa anunte acest lucru in timp util.

Informatii tehnice: Posterele vor avea dimensiuni de aproximativ 70×100 cm si un sistem care permite expunerea lor.

Organizare si structura: Titlul si numele autorilor vor fi mentionate in partea de sus a posterului. Posterul va cuprinde: Introducere, Obiective (eventual obiectivul principal si obiective secundare), Metoda, Rezultate si Concluzii. Aceste date vor fi afisate de la stanga la dreapta, iar concluziile vor fi pozitionate in coltul de jos din dreapta. Pot fi incluse si cateva referinte bibliografice.

Redactare: Textul va fi simplu si sintetic, folosind caractere mari, care pot fi citite de la 0,5-1 m distanta. Se prefera graficele in locul tabelelor. Unde este cazul pot fi folosite poze.

Expunere: Posterele vor fi afisate in dupa-amiaza zilei de vineri, 1 aprilie.

Prezentare si evaluare: In intervalul mentionat in program pentru prezentarea Posterului, unul dintre autori va fi prezent langa poster pentru a raspunde la intrebari.

Dupa vizionarea posterelor, autorii vor sustine in fata Comisiei de Jurizare, intr-o alta sala, o scurta prezentare, de 3 minute.

 

Conferinte

Conferintele vor aborda teme de larg interes pentru medicul practician cardiolog, internist sau de familie, precum si aspecte de actualitate din domeniul cardiologiei generale si vor fi sustinute de personalitati de prestigiu din domeniul cardiologiei. Durata unei conferinte este de 20 de minute. Dupa fiecare conferinta sunt prevazute 5 minute pentru discutii.

Termene:

  • Titlul CONFERINTEI trebuie trimis pana la data de 15 aprilie 2017 pe adresa cardio@medica.ro
  • Rezumatul CONFERINTEI trebuie trimis pana la data de 1 mai 2017 pe adresa cardio@medica.ro

 

Redactarea rezumatului pentru Comunicari orale si Postere

Pentru publicare, textul va fi redactat in limbile romana (folosind diacriticele romanesti) sau engleza. Articolele se trimit in format Word (extensia *.DOC), cu corp de litera de marimea 12. Manuscrisul va fi redactat cu respectarea urmatoarei succesiuni: titlul, autorii, rezumatul.

Autorii si coautorii vor furniza numele si prenumele complete, titulatura si institutia la care profeseaza, orasul si tara de resedinta la data redactarii manuscrisului, precum si un e-mail de contact (standard international ISI).

Rezumatul va cuprinde (in cazul studiilor originale) obiectivul sau scopul studiului (motivatie), metoda folosita (studiu clinic, experimental), principalele rezultate si principalele concluzii. Se vor sublinia aspectele noi ale studiului.