Instructiuni pentru autorii de COMUNICARI ORALE

Important! Autorii si coautorii Comunicarilor orale primesc credite suplimentare, conform CMR.

La sectiunea Comunicari orale solicitam prezentarea unor studii clinice si experimentale din domeniul cardiologiei. La aceasta sectiune sunt invitati sa participe cu lucrari stiintifice medici tineri, doctori in medicina sau doctoranzi, precum si alti medici angajati in echipe de cercetare medicala.

Inscriere Comunicari orale:

  • Titlurile COMUNICARILOR ORALE trebuie trimise pana la data de 11 mai 2018 pe adresa cardio@medica.ro
  • Rezumatele COMUNICARILOR ORALE trebuie trimise pana la data de 25 mai 2018 pe adresa cardio@medica.ro

Confirmare: Lucrarile acceptate de Comitetul Stiintific vor fi confirmate autorilor prin e-mail si vor fi publicate in Volumul de rezumate al Conferintei.

Pentru includerea in Programul Conferintei si pentru prezentarea Comunicarii orale, primul autor trebuie sa achite taxa de participare, primind Volumul de rezumate si Certificatul EMC special (care atesta contributia stiintifica respectiva). Coautorii au obligatia sa se inscrie la Conferinta si sa achite taxa de participare pentru a primi Volumul de rezumate si Certificat EMC special.

Comitetul Stiintific isi rezerva:

  • dreptul de a accepta sau respinge lucrarile primite;
  • dreptul de a propune schimbarea modului de prezentare al lucrarii, obligandu-se sa anunte acest lucru in timp util.

Durata: Fiecare Comunicare orala va avea o durata de 8 minute si va fi urmata de discutii, 2-3 minute.

Structura: Prezentarea va avea urmatoarea structura: Introducere, Obiective (eventual obiectivul principal si obiective secundare), Metoda, Rezultate, Concluzii.

Continut: Prezentarea nu va cuprinde toate datele studiului. Vor fi expuse doar datele importante pentru aspectele care se doresc a fi comunicate.

Diapozitive: Vor fi utilizate putine diapozitive, oferind in acest fel audientei suficient timp sa citeasca diapozitivul si sa inteleaga ceea ce autorul incearca sa comunice. Orientativ, se va calcula un diapozitiv pe minut. Diapozitivele cu text vor fi sintetice, cu aproximativ 7 randuri pe un diapozitiv. Se vor folosi caractere suficient de mari pentru a fi usor lizibile si in ultimele randuri ale salii.

Sfaturi: Nu se recomanda redactarea textului integral cu majuscule. Se vor evita tabelele cu multe randuri si coloane. Se prefera graficele in locul tabelelor.

 

Redactarea rezumatului pentru Comunicari orale si Postere

Pentru publicare, textul va fi redactat in limbile romana (folosind diacriticele romanesti) sau engleza. Articolele se trimit in format Word (extensia *.DOC), cu corp de litera de marimea 12. Manuscrisul va fi redactat cu respectarea urmatoarei succesiuni: titlul, autorii, rezumatul.

Autorii si coautorii vor furniza numele si prenumele complete, titulatura si institutia la care profeseaza, orasul si tara de resedinta la data redactarii manuscrisului, precum si un e-mail de contact (standard international ISI).

Rezumatul va cuprinde (in cazul studiilor originale) obiectivul sau scopul studiului (motivatie), metoda folosita (studiu clinic, experimental), principalele rezultate si principalele concluzii. Se vor sublinia aspectele noi ale studiului.