• CNCardioMG-2022
2-4 Iunie
2022
J-S
10.00-19.00
București

Instructiuni pentru autorii de
COMUNICARI ORALE/POSTER

Important! Autorii si coautorii Comunicarilor orale/Poster primesc credite suplimentare, conform CMR.

La sectiunea Comunicari orale/Poster solicitam prezentarea unor studii clinice si experimentale din domeniul cardiologiei. La aceasta sectiune sunt invitati sa participe cu lucrari stiintifice medici tineri, doctori in medicina sau doctoranzi, precum si alti medici angajati in echipe de cercetare medicala.

Inscriere Comunicari orale:

  • Titlurile COMUNICARILOR ORALE/POSTERELOR trebuie trimise pana la data de 30 aprilie 2022 pe adresa cardio@medica.ro
  • Rezumatele și înregistrările video ale COMUNICARILOR ORALE/POSTERELOR trebuie trimise pana la data de 16 mai 2022 pe adresa cardio@medica.ro

Confirmare: Lucrarile acceptate de Comitetul Stiintific vor fi confirmate autorilor prin e-mail si vor fi publicate in Volumul de rezumate al Conferintei.

Pentru includerea in Programul Conferintei si pentru prezentarea Comunicarii orale, primul autor trebuie sa achite taxa de participare, primind Volumul de rezumate si Certificatul EMC special (care atesta contributia stiintifica respectiva). Coautorii au obligatia sa se inscrie la Conferinta si sa achite taxa de participare pentru a primi Volumul de rezumate si Certificat EMC special.

Comitetul Stiintific isi rezerva:

  • dreptul de a accepta sau respinge lucrarile primite;
  • dreptul de a propune schimbarea modului de prezentare al lucrarii, obligandu-se sa anunte acest lucru in timp util.

Durata: Fiecare Comunicare orala va avea o durata de 8 minute. Posterele vor avea o durata de 3 minute.

Structura: Prezentarea va avea urmatoarea structura: Introducere, Obiective (eventual obiectivul principal si obiective secundare), Metoda, Rezultate, Concluzii.

Continut: Prezentarea nu va cuprinde toate datele studiului. Vor fi expuse doar datele importante pentru aspectele care se doresc a fi comunicate.

Diapozitive: Vor fi utilizate putine diapozitive, oferind in acest fel audientei suficient timp sa citeasca diapozitivul si sa inteleaga ceea ce autorul incearca sa comunice. Orientativ, se va calcula un diapozitiv pe minut. Diapozitivele cu text vor fi sintetice, cu aproximativ 7 randuri pe un diapozitiv. Se vor folosi caractere suficient de mari pentru a fi usor lizibile si in ultimele randuri ale salii.

Sfaturi: Nu se recomanda redactarea textului integral cu majuscule. Se vor evita tabelele cu multe randuri si coloane. Se prefera graficele in locul tabelelor.